Тежка верижна катастрофа с ТИР-ове блокира АМ "Марица", двама са загинали

Инцидентът е станал в района на Харманли

03.04.2020 | 11:45 Редактор: Искра Ангелова

Двама души загинаха тази сутрин при тежка, верижна катастрофа на автомагистрала "Марица". Ударили са се 22 ТИР-а, от които осем са напълно премазани. Инцидентът е станал в района на Харманли. Причините за катастрофата се изясняват. Двамата загинали са български и турски гражданин. В мелето са ударени коли на полицията и ДАИ, ескортирали конвоя.

"Причината е мъглата, отпред имаше камиони, които бяха спрели, и попитаха колегите какво се случва, те казаха, че има други камиони, които като чули отзад ударите, и си тръгнали", обясни Димитър Стойчев, който е шофьор на ТИР.

"Произшествието е станало рано, може би се касае за лоши метеорологични условия, в частност много гъста мъгла. Вероятно на някои участъци е имало и заледявания с оглед влажното време, което беше вчера и през нощта", обясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Освен двете жертви, пострадали са още седем души. Шестима от ранените са откарани в хасковската болница. Те са в добро общо състояние. През целия ден движението по магистрала "Марица" в района на 66-ия километър остана затворено, заради разчистването на пътя. Обходният маршрут бе през Харманли.

Вижте повече в репортажа.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК