Джамбазки: Да пазаруваме родно производство, за да стимулираме икономиката

По думите му България може да разполага с над 4 млрд. от еврофондове

02.04.2020 | 22:07 Редактор: Ивет Арабова

Как се справя държавата в извънредното положение и достатъчни ли са мерките у нас? ЕС обяви, че отговаря на епидемията от Ковид-19 с мерки за 2,77 трилиона евро.

"ЕК вече разреши на правителството ни да използваме пари, които не са били използвани по различни еврофондове. ЕК вече е направила необходимото, за да ни позволи да използваме евросредства. В момента трябва да пазаруваме предимно българско производство, за да стимулираме българската икономика", каза за "Денят ON AIR" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джабазки.

По думите му България може да разполага с над 4 млрд. от еврофондове.

"Тези пари ще се използват за възнагражденията на медиците и за т.нар. компенсации по 60/40. Най-важният въпрос в момента е да се запазят работните места. Изпратих с мои колеги писмо до председателя на ЕК, в което настояваме средствата, предвидени за Зелената сделка, да бъдат насочени към националните икономики", добави Джамбазки.

Той е предложил и пакет "Мобилност" да бъде изтрит.

"Възстановяване на икономиката на България ще мине през възстановяването на икономиката на Германия. Трябва да бъде запазен и отворен колкото се може по-бързо вътрешният свободен пазар. Изходът е следният - разделянето на болните и застрашените хора от здравите", коментира още евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че твърдението, че заболяването е просто грип, не е вярно.

"За да се преборим с него, трябва да се мине през няколко етапа. Първият - социална изолация, след това - разделяне на здравите от болните и застрашените, а третият етап е национално единство и национално самосъзнание", изтъкна Ангел Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК