Шеста жертва на коронавируса у нас, заразените вече са 331

Мутафчийски: Не сме нито в плато, нито в пик на епидемията

28.03.2020 | 17:50 Редактор: Ивет Арабова

"Имаме 18 потвърдени случая на заразени с коронавирус до този час - 5 нови в Благоевград, във Варна - 2, в Смолян - 8, в Шумен - 2. 331 са болните от Ковид-19 у нас, 122-ма в болница, 8 са интубирани, в София в болница са 59, а интубираните 6-има. Жертвите вече са 6 - току-що е починал интубиран пациент в Кюстендил", каза на редовния си брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Премиерът Борисов обяви, че Националният оперативен щаб ще дава брифингите си вече веднъж дневно - в 17:00 часа в Министерския съвет.

"Щабът изнемогва с брифинги и сутрин, и вечер, а тези сутрин не са достатъчно точни. Брифингът ще е в Министерския съвет. За здравето на щаба и на журналистите това е по-добре", добави министър-председателят.

"Нито сме в плато, нито сме в пик на епидемията - още не сме започнали. Карантината дава своите резултати, няма такъв бум, какъвто в другите държави, това не значи, че отиваме към преодоляване на кризита. Успокояващо е, че няма такава смъртност", обясни Мутафчийски.

Той обясни, че починалият в Благоевград е от Банско, новите заразени в Благоевград нямат контакти с него.

"Един изписан имаме от ВМА и един от "Пирогов", те са с две отрицателни проби", добави ген. Мутафчийски.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК