Ковид-19 взе четвърта жертва, установените заразени са 313

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен

28.03.2020 | 09:46 Редактор: Тодор Петров

Четвърта жертва на коронавируса в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от Ковид-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние. 37 са новите случаи на болни от Ковид-19 у нас. Така общият брой на установените заразени в страната вече е 313.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен. Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги", в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина. В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф.  Мутафчийски.

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

Първите двама починали у нас бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна жена с инсулт.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тобот
преди 3 години