Превръщат Двореца на културата и спорта във Варна в полева болница

В тренировката взеха участие 91 военнослужещи на военноморските сили

25.03.2020 | 21:13 Редактор: Искра Ангелова

В Двореца на културата и спорта във Варна се проведе тренировка по разгръщането на полева болница. Участие взеха военноморските сили. Обособени са помещения за медицински екипи, регистратура и места за прегледи на граждани.

В тренировката взеха участие 91 военнослужещи на военноморските сили, 5 товарни автомобила и 2 микробуса. 

От държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" от Търговище и Силистра са предоставени 300 легла със цялостното им оборудване - дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами.

"Целта е да се осигури организацията работата на ВВС да се готвят за най-тежките случаи", каза командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

В града има няколко почивни домове с леглова база 1500 легла, които могат да се използват, а спортната зала ще се използва в краен случай. А респираторните апарати във Варна област са 60. 

Целта на тренировката е съгласуване на действията на министерство на отбраната, министерството на младежта и спорта, министерство на здравеопазването, държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и областна администрация на Варна с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК