МВР с нови мерки за преминаването през КПП на областните градове

Служебната бележка вече ще остава при органите на реда

25.03.2020 | 09:50 Редактор: Ралица Братанова

Огромни опашки от тежкотоварни и леки автомобили има на КПП при Лозен на автомагистрала "Тракия". От днес влезе в сила новата декларация, която трябва да попълнят преминаващите през пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете. Бланката е публикувана на сайта на МВР. 

Според ген.-майор. проф. д-р Мутафчийски, смяната на бланките най-вероятно е наложена поради злоупотреби с тях.

Промяната е във връзка с трудовата дейност - в новата декларация отпада заверката от работодател с подпис и печат. Упоменава се само адрес на работното място. 

Гражданите, които пътуват по работа, ще трябва да имат в себе си и служебна карта или бележка, издадена от работодател. Хората, пътуващи по други неотложни причини, освен декларацията, ще трябва да предоставят на органите на реда и лични документи. 

И още една новост - досега декларацията само се показваше на полицаите, но вече ще остава при тях. Така на практика при всяко преминаване през КПП пътуващият ще трябва да представя нов попълнен документ.

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от днес временно се забранява влизането и преминаването през територията на Република България на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Република Турция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК