Валежите у нас спират, но ще остане студено

В края на седмицата ще се затопли

25.03.2020 | 08:00 Редактор: Тодор Петров

Днес валежите над страната постепенно ще спират. Минималните температури ще са от минус 3 до 2 градуса, а по Черноморието - 4. Преди обяд ще превалява над цялата страна, а следобед валежите ще спират - най-късно в Добруджа и в района на Сандански. Ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде умерен от изток. Дневните температури ще са от 4 до 10 градуса.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Тя добави, че над Черноморието ще бъде облачно и ветровито, с дъждове през целия ден. Температурата на въздуха ще бъде от 7 до 8 градуса. Морската вода е с температура 10-11 градуса. 

Над планините ще бъде ветровито, със значителна облачност и превалявания от мокър сняг, по-продължително в Рила и Пирин. По високите била и върхове вятърът ще бъде засилен от югоизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 4 градуса,а на 1500 м - около 0. 

В Четвъртък облачността ще бъде значителна, но без валежи. В петък над страната ще има отново значителна облачност. В района на Сандански и над Кърджали ще превали дъжд. В събота времето се очертава да бъде без валежи и постепенно ще се затопля. В неделя от запад на изток облачността ще се разкъсва. Ще се затопли и дневните температури ще достигат 15 градусовата бариера. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК