Ген. Мутафчийски: Пикът на коронавируса ще бъде скоро

Общо 15 нови случая на заразата у нас

22.03.2020 | 17:13 Редактор: Искра Ангелова

Броят на заразените с коронавирус у нас продължава да расте. Новите случаи от днес са 15, от които 11 са регистрирани в София. Така общият брой на заразените в България достига 185.

"Два от случаите са в Бургас, един в Стара Загора и един в Карлово. Има 8 положителни проби във ВМА, 3 в Националната лаборатория", каза още ген. Мутафчийски.

Интензивното отделение на Белодробната болница "Света София" е под карантина, тъй като има заразен, а от днес "Токуда" и "Софиямед" възстановяват своята работа.

"30 души са хоспитализирани в момент, но не мога да отговоря в пика на заразата колко ще бъдат. Той ще бъде скоро, най-вероятно до 2,3 седмици. "Имаме гнезда на заразени пациенти и те не бива да се разпиляват по различните градове", допълни ген. Мутафчийски.

Той посочи, че много хора не подозират, че са носители на вируса и допълни, че когато здравите хора носят маски, те получават фалшиво спокойствие за себе си. По думите му - маските няма да ги защитят.

Началникът на щаба каза още, че благодарение, които са взети, се катерим по този начин. "Това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН".

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК