Високи градуси у нас, но се задават облаци

В неделя облачността над страната ще бъде значителна

20.03.2020 | 08:00 Редактор: Тодор Петров

Днешният петък започва с ниски облаци и мъгли над южните райони и по Черноморското ни крайбрежие. Минималните температури са от 0 до 5 градуса. Следобед облачността ще намалява и ни очакват повече слънчеви часове. Вятърът ще бъде от югоизток - слаб. Максималните температури ще бъдат от 15 до 19 градуса, по Черноморието до 14. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. И добави, че над Черноморието сутринта ще има ниски облаци, намаляваща следобед до слънчево време. Температурата на въздуха ще бъде от 11 до 14 градуса. Морската вода е с температура 9-10 градуса. 

Над планините ще бъде ветровито със значителна облачност над Централна и Източна Стара планина. По високите била и върхове вятърът ще бъде свеж от север- североизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне 1 градус , а на 1500 м около 6 . 

Времето през следващите два дни се очертава да е облачно. В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед от север и от юг ще се заоблачава. Валежи не се очакват. В неделя облачността над страната ще бъде значителна, с условия за слаби превалявания в североизточните и западни райони. Точно тогава ще започне захлаждане.

В понеделник ще се установи дъждовно и хладно време. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът временно ще преминава в сняг. Дневните температури ще достигат 4-7 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК