Нови положителни проби в Пловдив, Смолян и София - общо са 107 (обновена)

Сред заразените е и 8-годишно дете

19.03.2020 | 17:23 Редактор: Тодор Петров

Установени са още 13 положителни проби за Ковид-19 у нас. Така те стават общо 107. Новите случаи са - два от Смолян, два от Пловдив и 7 от София. Броят на градовете, до които достигна заразата са общо 14.

В Смолян са контактни лица на установения болен. Единият пациент от Пловдив лежи в инфекциозно отделение, другият е приходящ. Единствено тежко е състоянието на пациента, който все още не може да бъде потвърден като болен от коронавирус, но е интубиран в "Пирогов", обясни ген.-майор Мутафчийски.

"В София едното лице се е прибрало преди 4 дни от Банско. Днес имаме дете, което е на 8 години, няма симптоми, но контактно е на своя баща, който има коронавирус", отбеляза той. 

Началникът на Националния оперативен щаб се съгласи, че само бездомните хора се виждат по улиците. От Щаба ще сигнализират за тях на Столичната община.

"Лицата под карантина подлежат на ударите на закона, ако я нарушат. Вече стават доста случаите, където се завеждат преписки", подчерта ген.-майор Мутафчийски.

Над 4000 са тестваните за коронавирус в България към момента.

Четирима българи са заболели от Ковид-19 в Италия, съобщиха от външното ни министерство. По данни на консулството ни в Милано един от тях е в тежко състояние.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК