Фандъкова призова: Не идвайте с коли в центъра, ако нямате неотложна работа

Тя апелира неработещата зона да не се ползва като повод за разходка в центъра

19.03.2020 | 12:33 Редактор: Ивет Арабова
Фандъкова призова: Не идвайте с коли в центъра, ако нямате неотложна работа

"Затворихме "синя" и "зелена" зона преди два дни, за да осигурим условия за по-голяма социална дистанция в дните на извънредно положение. Целта е гражданите, които работят в центъра, да могат да паркират безплатно. Натоварването на зоните вече достигна пълния им капацитет", написа във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Мярката за отменянето на "синя" и "зелена" зона ще важи до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред ще бъдат направени допълнителни промени

"Затова, моля всички, които нямат неотложна работа, да не идват с автомобилите си в центъра. Моля, не използвайте неработещата зона като повод за разходка до центъра! Това блокира работата на зоната и ще наложи въвеждане на допълнителни мерки. Да не забравяме, че в централните райони живеят наши съграждани, които също трябва да могат да се приберат в домовете си. Нека сме отговорни, солидарни и съпричастни! Моля, използвайте зоните за паркиране, само ако работите в центъра и при належаща необходимост! Да бъдем отговорни!", допълни още тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК