Трета жертва на коронавируса у нас, има нов случай в Бургас (Обновена)

Избягалия от "Пирогов" мъж е открит на Централна гара и върнат в болницата

19.03.2020 | 12:35 Редактор: Ивет Арабова

"Установени са още положителни проби - общият брой на лицата с коронавирус у нас е 94. Възрастната пациентка в "Пирогов" почина тази сутрин. Разшириха се и областните центрове със случаи на коронавирус - Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас", каза на брифинг шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

По думите му случаят от Бургас е непосредствено свързан с Банско - става въпрос за 39-годишна жена, която е била готвач, има 25 контактни лица.

"Имаме информация от посолството в Скопие - двама граждани на Северна Македония след почивка в Банско са установени като положителни с коронавирус", добави Мутафчийски.

Той коментира случай с избягал 49-годишен карантиниран от "Пирогов".

"Сутринта с главния секретар на МВР обсъдихме този случай, лицето е било с алкохолно опиянение. В "Пирогов" му е взета проба и преди да изчака резултата, е избягал. Той е бил намерен на Централна гара и е върнат в "Пирогов", отбеляза Мутафчийски.

Той разясни, че са направили диагностика на бързите тестове - от 10 лица с клиника на коронавирус и доказани проби с PSR теста, бързите тестове са положителни само при 4. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК