До 16 градуса и слаб вятър през днешния ден

Денят ще започне с ниски облаци и мъгли

18.03.2020 | 08:00 Редактор: Наталия Тотева

Минималните температури за сутринта са положителни - от 0 до 5 градуса, в Добруджа и поречието на Тунджа до минус 1 градус. Денят ще започне с ниски облаци и мъгли, които преди обед ще се разсейват, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR  Владимира Илиева.

Следобед ще бъде топло с повече слънчеви часове. Максималните температури ще бъдат от 12 до 16 градуса. Над Черноморието ще има ниски облаци, намаляваща следобед до слънчево.

Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Вълнението ще бъде слабо, по южното крайбрежие по-силно. Над планините ще бъде ветровито и предимно слънчево. По високите била и върхове вятърът ще бъде свеж от североизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне -5 градуса, а на 1500 м около 2 градуса. 

В четвъртък и в петък у нас ще има ниски облаци и мъгли над южните райони и по Черноморското ни крайбрежие. В събота ще бъде предимно слънчево в ранните часове, а следобед от север и от юг ще се заоблачава. 

Валежи не се очакват. В неделя облачността над страната ще бъде значителна, с условия за слаби превалявания в североизточните и западни райони. Ще започни захлаждане. В понеделник и във вторник ще се установи дъждовно и хладно време. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът временно ще преминава в сняг. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК