Към България се задава нова порция студ, която ще се задържи

Ниски минимални температури в следващите дни

17.03.2020 | 08:20 Редактор: Тодор Петров

Очаква ни трайно застудяване с ново нахлуване от североизток в сряда вечерта и четвъртък. Затова, макар и да е слънчево, ще има приток на студ, днес по-слабо, но от сряда нова порция от североизток. На слънце може да е приятно и топло, но по сенките и след залез слънце, особено преди изгрев, ще си остане студено. 

Минималните температури за сутринта са от от -5 до 0 градуса. Сутрешните мъгли в Дунавската равнина ще се разсейват и през деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде от северозапад слаб. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща следобед до слънчево. Температурата на въздуха - от 9 до 11 градуса. Морската вода е със сходна температура - 9-10 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Вълнението ще бъде слабо, по южното крайбрежие - по-силно. 

Над планините ще бъде ветровито и предимно слънчево. По високите била и върхове вятърът ще бъде свеж от северозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне -1 градус , а на 1500 м около 5,6. 

В четвъртък и в петък у нас ще има ниски облаци и мъгли над южните райони и по Черноморското крайбрежие. В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед от север на юг ще се заоблачава. Валежи не се очакват. В неделя облачността над страната ще бъде значителна с условия за слаби превалявания в североизточните и западни райони. Тогава започва и захлаждане. 

В понеделник и във вторник ще се установи дъждовно и хладно време. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът временно ще преминава в сняг. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК