Десетки доброволци се впускат в борбата с коронавируса в България

Стартира кампания за набиране на средства за лекарите на първа линия

15.03.2020 | 12:56 Редактор: Тодор Петров

Десетки доброволци са се отзовали на призива на болниците за помощ във връзка с кризата с коронавируса. 77 души - бивши студенти и специализанти и студенти по медицина, са поискали да помагат в Александровска болница, която е една от определените в София да поеме заразените с коронавирус. 

Много доброволци са се записали и във Военномедицинска академия. 

"Независимо от това, че не сме свързани с вирусологията и инфекциозните болести, като лекари трябва да дадем всичко, за да се осъществи борба и да се получи добър резултат. Няма място за страх, нашият дълг е да работим в името на това да помогнем на хората. Да може да се справим с тази пандемия и заплаха", коментира пред Bulgaria ON AIR един от доброволците - специализантът по офталмология д-р Светослав Славчев.

По думите му доброволците ще помагат с лечението на коронавируса и превенцията от срещу разпространението на заразата. 

"Още в началото на тази инициатива цялата клиника по очни болести в Александровска болница реши да се включи, целият екип показа своята готовност да вземе участие тази кауза. Доброто е заразно. Трябва да бъде човечни и да се справим заедно", каза още д-р Славчев.

Българското дружество по офталмология стартира кампания за набиране на средства за лекарите, които са на първа линия и техните семейства. 

Над 700 членове на дружеството – специалисти и специализанти, както и членовете на съпричастните организации – СДО, БЛС, ОЕБ "Шалом" ще окажат съдействие на своите колеги и сънародници. Кампанията е отворена, към всеки, който би желал да помогне, защото заедно можем да се справим.
Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:

Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626 
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

Средствата ще бъдат разпределени с помощта на БЛС

А като доброволци може да се запишете на: 02 9230 310, 02 9230 327 и на volunteersalexandrovska@gmail.com

Вижте още в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК