2 нови случая на коронавирус у нас, чака се и потвърждение за проба във Варна

Заразените у нас станаха общо 43

15.03.2020 | 10:57 Редактор: Ралица Братанова

Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас. Единият е от Плевен, другият от София. Така общо заразените у нас станаха 43, заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг на Националния оперативен щаб.

Пациентите, които се лекуват болница, са в стабилно състояние. В "Пирогов" е настанен възрастен пациент с двустранна пневмония и прекаран инсулт. Все още няма нужда от интубация.

Засилва се контролът по нашата граница във връзка с многобройните ни сънародници, които работят в Испания и които се прибират. Разширява се броят на лицата, които подлежат на карантина и тя не е доброволна, а задължителна. 

Разпоредено е на "Гранична" полиция да следят за четливото, грамотно и коректно изписване на данните по протоколите на хората, които пристигат от страни със зараза.

Според щаба България се намира на прага на проблема и тепърва ще е необходима сериозна мобилизация. 

Коронавирусът официално "стъпи" и във Варна. Първата положителна проба за Ковид-19 е отчетена в морската ни столица, съобщиха от университетската болница "Света Марина". Около 18:00 часа се очакват резултатите от втората проба на пациента.

Той е 47-годишен мъж, пристигнал с кола от Бергамо, Италия. Това е един от най-засегнатите от вируса италиански градове. След като се е почувствал зле, е потърсил медицинска помощ.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК