Максималните температури ще достигнат цели 23 градуса

В събота ще проникне по-хладен въздух, ще завали дъжд

13.03.2020 | 08:20 Редактор: Тодор Петров

В ниските места през днешния ден ще има сутрешни мъгли, а по планините ще бъде слънчево. Минималните температури в населените места са от 3 до 7 градуса. Следобед от северозапад ще се заоблачава, но пък започва и затопляне. Вятърът ще бъде от запад-югозапад до умерен. 

Максималните температури са най-високите за тази седмица - започват от 18 и стигат до цели 23 градуса. Над Черноморието ще има разкъсана облачност до слънчево следобед. Температурата на въздуха ще бъде от 15 до 17 градуса. Морската вода е с температура 9-10 градуса. Ще духа до умерен вятър от североизток. Вълнението ще бъде слабо. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

В събота с увеличение на облаците от запад ще проникне по-хладен въздух. През нощта срещу неделя над Северна и над Западна България ще завали дъжд, в планинските райони валежът ще преминава в сняг. Ще има условия за поледици и затова бъдете внимателни, ако ще пътувате. 

В неделя отново ще е по-хладно и с превалявания от дъжд и сняг - по-интензивни продължителни валежи в западните и в южните райони. В понеделник валежите спират, но пък остава студено. Във вторник ще има повече слънце. Утрото ще бъде студено с отрицателни температури, а през деня постепенно ще се затопли. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК