Коронавирусът щял да удари повече икономиката, отколкото хората

Според депутата от ВМРО Стоян Божинов най-големият проблем е паниката, която се създава

12.03.2020 | 21:40 Редактор: Ралица Братанова

Броят на заразените с коронавирус в България нараства. Лабораторни резултати са потвърдили 16 нови случая и така пациентите с Ковид-19 в страната са вече 23.

"Най-големият проблем на този вирус е паниката, която се създава. Засега в България има 23 случая. Трябва да бъдем много отговорни и хората да почнат да действат проактивно към тази зараза", коментира депутатът от ВМРО Стоян Божинов в "Денят ON AIR".

Според него държавата има сили да реагира адекватно и няма повод за паника.

"Може би ударът ще е по-голям върху икономиката, отколкото върху хората. Засега не се чувства, но има лек спад", допълник Божинов.

Депутатът от ВМРО коментира и темата с мигрантите, които се намират на гръцко-турската граница.

"Не можем да кажем, че като не влизат мигранти от Турция, няма да има такива в България. Гърция премества лагерите към българската граница, което е много лош сигнал. Ние трябва да реагираме много остро", смята Божинов.

По неговите думи и нашите лагери за бежанци трябва да се изкарат извън големите градове.

"Тези хора се смесват с нашето население. Ние ги виждаме всеки ден по улиците на София, въпреки че са в център. Не са изолирани по никакъв начин. Мястото на тези хора е на границата. Установяват се, регистрират се и остават там до момента, в който ще можем да ги върнем, откъдето са дошли", категоричен бе депутатът  от ВМРО.  

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК