Очаква ни облачна сряда, но с температури до 15 градуса

На места ще има краткотрайни валежи

11.03.2020 | 08:13 Редактор: Искра Ангелова

Минималните температури в населените места за сутринта са от 1 до 6 градуса, по Черноморието до 7,8. Денят ще започне със значителна облачност и кратоктрайни слаби валежи в крайните южни райони от страната. 

Преди обед над Западна и Централна България облаците ще се разкъсат, а следобед от запад отново ще се заоблачи. Валежи обаче няма да има. Но като цяло денят се очертава да е облачен и въпреки това максималните температури ще бъдат високи от 10 до 15 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморското крайбрежие през целия ден ще има значителна облачност. Вятърът ще бъде от северозапад слаб до умерен. 

Температурата на въздуха ще бъде от 14 до 15 градуса. Морската вода е с температура 9, 10 градуса. Вълнението по южното крайбрежие ще бъде слабо, а по северното по-силно. 

За планините денят е ветровит със значителна облачност и валежи сутринта в Източните Родопи. По високите била и върхове вятърът ще бъде засилен от север-северозапад. 

В четвъртък вятърът ще отнесе облаците на изток като постепенно ще се затопля. В петък в ниските места ще има сутрешни мъгли, а по планините ще бъде слънчево. Тогава вече ще усетим и затоплянето. 

В събота с увеличение на облаците от запад ще проникне по- хладен въздух. През нощта срещу неделя над Северна и над Западна България ще завали дъжд, а в планинските райони валежът ще преминава в сняг. Има условия за поледици. 

В неделя чувствително ще захладнее. Ще превалява дъжд и сняг с по-интензивни и продължителни валежи в западните райони на страната.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК