Кризисният щаб: Няма нови положителни проби на коронавирус у нас

В Габровска област са взети нови 13 проби за изследване

10.03.2020 | 17:55 Редактор: Ивет Арабова

Няма нови случаи на коронавирус в България. Това съобщиха преди минути на редовния брифинг от Националния оперативен щаб. В момента в страната четирима души са заразени с Ковид-19 - двама мъже в болницата в Пловдив и две жени - в болницата в Габрово. В близките часове се очаква да бъдат обработени още 64 проби, сред които са и на децата от Стара Загора.

"Ще продължим да изследваме лица, които имат признаци на заболяването", увери д-р Ангел Кунчев.

Отрицателни са всичките 94 проби, взети в Габровска област. Взети са нови 13 проби - на жена от Севлиево, на двама мъже с грипоподобни симптоми и на 10 медицински лица от областната болница в града. Двете заразени жени са в добро състояние. Създадена е реорганизация на работата в болницата. Пациенти не се настаняват във вътрешното отделение, което е под карантина, а в останалите. 

Състоянието на двамата мъже с коронавирус в Плевен е добро. Няма нови положителни проби. 200 души обаче са поставени под домашна карантина. Очакват се резултатите от изследването на над 80 души, които са били в контакт с тях. Нито един чуждестранен студент в града не е с грипоподобни симптоми. Италианските работници, които работят върху "Балкански поток, нямат грипоподобни симптоми, но все пак ще бъдат изследвани.

От Външно министерство повишиха риска за пътуване на Италия на четвърта степен. Препоръчват да не се пътува и до Франция, Испания и Малдивите, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК