Болницата в Габрово под карантина, строги мерки за ограничаване на заразата

Други пациенти ще бъдат пренасочвани към близки лечебни заведения

08.03.2020 | 13:53 Редактор: Ивет Арабова

Два са случаите на коронавирус в Габрово. В града са предприети и по-сериозни мерки за ограничаването на заразата. И двете жени са приети в болницата на града - едната е на 75 години, а другата 40-годишна медицинска сестра.

"Пробата на нашата пациентка е потвърдена, имаме и първа съмнителна проба на медицинско лице от болницата. Бяха организирани мероприятия по издирване на нейни контактни", обявиха от болницата в Габрово.

75-годишната жена е в стабилно състояние, изолирана е в инфекциозно отделение. Медицинската сестра също е в стабилно състояние. 14 други пациенти са изолирани във вътрешно отделение, по-голямата част от тях е медицински персонал, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Областната болница в Габрово остава под карантина. Там ще се приемат само пациенти с животозастрашаващи състояния. Останалите пациенти ще бъдат насочвани към съседни болници. 20 допълнителни легла ще бъдат отпуснати в инфекциозното отделение на болницата. Ще бъдат осигурени допълнително защитни облекла, маски и дезинфектанти за медицинския персонал.

Отменени са всички масови мероприятия в областта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК