Борисов: Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция

Имаме още около 4000 новоплатени тестове за коронавирус, плюс близо 3000 в наличност

08.03.2020 | 12:00 Редактор: Юлия Христова

Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция. Това съобщи по време та извънредното заседание на МС за коронавируса премиерът Бойко Борисов.

"Имаме още около 4000 новоплатени тестове за коронавирус, плюс близо 3000 в наличност - считаме, че са абсолютно достатъчни", посочи той.

"За съжаление след Китай и и Италия е точка, в Гърция са много заразените. Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция, но вече имаме и много фабрики италиански, които работят в България работят", коментира министър-председателят.

"Виждате, че най-високотехнологичните нации страдат най-много. Проблемът е, че освен паниката, всички държави издадоха заповеди за забрана на износ на медицински, санитарни материали", коментира още Борисов.

По думите му в Турция са договорени 50 000 маски.

"След края на Министерския съвет, сме се уговорили да се подпише договора в Турция, за да може камиона да тръгне към България. Даже няма да чакат и плащането. Другите следващите мерки ще ги кажем една по една, тъй като искам мерките да ми ги предложат най-добрите специалист в щаба, за да бъде лишено от всякаква политическа оценка решенията, които се взимат. Днес имам среща с основните фирми, произвеждащи предпазни екипи", допълни още Борисов.

Той поиска всички министри да са на разположение 24ч. в денонощието и да не се стига до ситуация, в която: "Нямаме, свършиха ни..."

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК