Пациент във ВМА: Няма питейна вода и елементарни условия

Актьорът Иван Панайотов се прибира след десетчасов престой в Милано

06.03.2020 | 19:55 Редактор: Наталия Тотева

Преди три седмици актьорът Иван Панайотов е на екскурзия в Швеция. Прибира се в България с полет от Милано. Прекарал е десет часа в италианския град, където има бум на новия щам на коронавирус.

"След 4-5 дни имах грипоподобни симптоми с много висока температура, със силни болки в мускулите и една такава обща отпадналост. Във ВМА отидох, там ми взеха проби", коментира  Иван Панайотов за Новините ON AIR.

Докато чака пробите Иван е изолиран за едно денонощие във ВМА.

"Това, което ме шокира е, че нямах елементарни условия, а бях принуден да остана. Те не ме пуснаха, което е нормално, за което и ги разбирам, защото това все пак е карантина. Но никой почти нищо не ти обяснява. Подписваш документи, за които ти казват предварително подпиши, но не ни питай какво подписваш. Няма как да си в инфекциозна болница и аз да нямам вода - питейна, да се налага да пия от чешмата. Най-забавното беше, че вечерята беше макарони с хляб. Така има една препратка към Италия, не знам дали това беше намек или беше просто случайност", добави той.

"На няколко пъти ми направи впечатление, че към мен идват служители, които са без предпазни средства, но явно са смели и издръжливи. Явно обичат ракия и чесън не знам", добави Панайотов за Bulgaria ON AIR

След прекараното денонощие във ВМА, Иван е посъветван да остане 14 дни под карантина вкъщи. 

"Никой не ме е потърсил, нито получих указания как да се лекувам. Бях притеснен, разбира се, защото това е една масова истерия, която ни се всява. Аз лично не изпадам в такива паники, моя пакет с ориз е половин вкъщи и не съм се запасил с никакви неща. Съветвам всички хора да се запасят с повече разум, с повече мозък, спокойствие и с повече вяра в специалистите, които са в България, те не са никак за подценяване", поясни Иван.

Резултатите от пробите на Иван за коронавирус, както и за двата щама на грип са отрицателни.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК