Компанията зад "Националната лотария" поиска да бъде обявена в несъстоятелност

Не може да се разплаща с контрагентите си, да изплаща печалби, както и заплати на служителите си

06.03.2020 | 11:50 Редактор: Тодор Петров
Компанията зад

Компанията "Ню Геймс" АД, чрез която оперира "Националната лотария", е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, съобщава БНР. 

Молбата е подадена до Софийския градски съд на 27 февруари в Търговския регистър. В нея изпълнителният директор на "Ню Геймс" Димитър Ганев посочва, че всички сметки на дружеството са запорирани от НАП, заради което не може да се разплаща с контрагентите си, да изплаща печалби, както и заплати на служителите си.

След обнародването в "Държавен вестник" на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри.

От писмото до съда се разбира, че Комисията по хазарта е установила публични задължения на компанията в размер на 273 млн. лв. "Ню Геймс" е обжалвала този акт. Заради запорираните сметки "Национална лотария" е прекратила и игрите, които организира онлайн.

Бизнесменът Васил Божков е сред основните акционери в "Ню Геймс". Той е обвиняем за търговия с влияние и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и разрешение за това. Срещу него има и започнато разследване за убийства, изнасилвания и принуда.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК