Да подкрепим исканията на мед. сестрите и майките, призова Нинова

Работят по две смени, получават мизерно заплащане, коментира тя

06.03.2020 | 12:10 Редактор: Юлия Христова
Да подкрепим исканията на мед. сестрите и майките, призова Нинова

През април 2019 г. Борисов каза - давам 50 млн. за увеличение на заплатите на медицинските сестри. Сега е март 2020 г. и заплатите не са увеличени, а сестрите са в палатки пред МС и барикадирани в Партийния дом. Още ли му вярвате?. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кърджали, където участва в общинската отчетно-изборна конференция на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Работят по две смени, получават мизерно заплащане. Втора година ги лъжат. Нека подкрепим исканията им. На всеки може да му се наложи да влезе в болница. Те са ни необходими на нас като пациенти, на лекарите в операционните, на обществото", коментира още Нинова.

Тя смята, че здравеопазването е във все по-тежко състояние - и така щяло да бъде, докато здравето е търговия, болниците не трябва да са търговски дружества.

"Преди майките на деца с увреждания да разпънат палатки пред МС, се срещнахме с тях. Дадохме им подкрепа Законът за личната помощ да не се отменя. Днес внесохме в Конституционния съд и Закона за социалните услуги. Цялата политика на правителството на Борисов е хаос в социалната сфера и безразличие към болезнени човешки проблеми", каза още Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК