Отново ремонтират част от "Графа", сменят строшени плочки

Пропадна настилката на кръстовището с улица "Иван Шишман"

05.03.2020 | 13:22 Редактор: Искра Ангелова

Затвориха за нов ремонт участък от наскоро ремонтираната улица "Граф Игнатиев". 

Пропадна настилката на кръстовището с улица "Иван Шишман", предстои да бъде възстановена. Подновяват се плочки, защото са потрошени, вероятно от колите.

Ремонтът е за сметка на самата фирма, а движението по нея е спряно. Това обаче няма да засегне трамваите, които минават по този маршрут. Настилката на "Граф Игнатиев" ще се ремонтира до 10 март.

"Ремонтът изцяло се поема от фирмата-изпълнител. В никакъв случай не можем да говорим за некачествени материали", обясни зам.-кметът по строителство инж. Цветан Божинов.

"Недопустимо е един обект за милиони в сърцето на София толкова проблеми да има. А фактът, че е в гаранция, не ми вдъхва никаква надежда, защото отново получаваме един обект, който е целият на кръпки, чакаме просто да се случи поредният дефект и освен това сме платили за нова, качествена улица, през цялото време има затруднения, ремонти на ремонтите, това подрива достойнството на софиянци", коментира Андрей Зографски от "Спаси София". 

Само преди няколко седмици районът до новата метростанция на Орлов мост беше отворен. А тротоарът е решен в 5 вида плочки, 2 вида капаци и кош за отпадъци на лентата за незрящи. От столичния метрополитен обявиха, че ремонтът все още не е завършен.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК