Урсула фон дер Лайен: Българският опит е стратегически за регионa

Борисов е истински европеец, заяви тя

03.03.2020 | 21:45 Редактор: Искра Ангелова

Спешна дипломатическа среща на границата между Турция, Гърция и България заради задълбочаващата се криза с мигрантите. 

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателите на Европейската комисия и съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, като ги запозна с мерките, които България прилага за охрана на границата и разговорите с турския президент Реджепт Ердоган.

С хеликоптер и закичени с мартеници европейските лидери прелетяха над границите на България с Гърция и Турция. 

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, отбеляза, че българският опит е стратегически за региона, а Борисов не бил просто приятел, а истински европеец. 

"Проведохме много интензивни и интересни разговори за стратегическия подход , който предприемаме по отношение на миграцията. А също така и как да работим с Турция в региона", заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

След срещата, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че сътрудничеството между България и общността е отлично. А нашата страна е сериозно ангажирана с опазването на границите. 

"Може да разчитате на европейската солидарност, ако имате нужда, ние сме ангажирани да ви подкрепим. Българският премиер отбеляза, че продължава да се бори, конфликтите в региона да се решават по мирен и приятелски път", каза Шарл Мишел.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК