Мерки срещу грипа: В шуменско училище слагат термокамера

2 дни са обявени за неучебни

02.03.2020 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова

Заради многото болни ученици от грип през последните дни шуменско училище въвежда специални мерки - учениците ще влизат в сградата само, след като бъде измерена температурата им, и са отхвърлени всички симптоми на грип. 

Причината – високата заболеваемост от грип в училището.

"Когато имаше обявена грипна ваканция, нашите деца бяха здрави. Грипът дойде тази седмица - в миналата седмица в края имаше тревожни симптоми. В петък вече имаше 2 паралелки с по няколко деца в тях. Аз такова нещо в моята кариера вече 25 години - не бях виждал да се случва, чак такава масовост", каза директорът на II ОУ "Д-р Петър Берон" Павел Павлов.

2 дни са обявени за неучебни, а след това – влизането в клас става с термоконтрола. Мярка, която ще бъде въведена скоро във всички училища заради коронавируса, според директора. 

"Симптомите на коронавируса са подобни на грипа, доколкото сме разбрали. Нека да вземем превантивни мерки, нищо лошо няма в това. Най-вероятно ще трябва да продължим, най-вероятно ще ни задължат с тази мярка и аз съветвам моите колеги от други училища, детски градини и заведения, където се събират масово хора, да не чакат отгоре да спуснат заповед, защото тогава тия уреди ще изчезнат, както стана и с превръзките за лице", каза още той.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК