Извънреден кризисен щаб в Дупница заради коронавируса

Редица хора от града живеят и работят в Италия

27.02.2020 | 19:50 Редактор: Наталия Тотева

Сформиран е извънреден кризисен щаб към Община Дупница заради коронавируса. Редица хора от града и района живеят и работят в Италия. Поради извънредното положение на Апенините общината в Дупница предприе мерки. 

"Раздали сме на фронт-офисите маски, въвели сме по-сериозна дезинфекция. Предстоят празници и доста хора се прибират от Италия не само с автобуси, а и с коли, не можем да ги спрем", коментира заместник-кметът на Дупница Крум Милев за Bulgaria ON AIR.

Детска градина в града призова родители, които са имали контакт с хора, пристигнали в понеделник от Милано, да не пускат децата си на градина. От учебното завeдение отказаха коментар.

Двете туристически фирми в града, които осигуряват веднъж в седмицата пътувания до Италия, прекратиха курсовете си за двуседмичен период. Трудности има и с вноса на автомобили от Италия. 

"Не пускаме камионите да пътуват. Да отиде камионът там, да натовари коли, а в същото време оказиона в Италия да не работи, не е рентабилно. Да, имаме загуби", коментира Георги Грозданов, собственик на автокъща. 

В града са ограничени масовите публични прояви. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК