Изпращаме февруари с дъжд, сняг и силни ветрове 

В неделя се очаква слънчевото време да се завърне

27.02.2020 | 08:18 Редактор: Ивет Арабова

През следващите часове времето у нас и на Балканите ще е типично за месец март. Формираха се вече и първите за годината гръмотевични бури. Валежите по планините ще са проливни по тип, придружени и от гръмотевици и дребна градушка. 

През деня от запад на изток ще превалява дъжд, така че носете задължително чадъри, ако излизате. Ще са ви необходими със сигурност. Минималните температури са положителни – от 0 до 5 градуса. Възможно е да прегърми през деня. Жълт код за силен вятър е обявен в 24 области на страната. Вятърът ще бъде от запад засилен, максималните температури са от 7 до 11 градуса. Късно следобед и през нощта валежите ще спират, най-късно в североизточните райони, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък валежите бързо ще спират и облаците над цялата страна временно ще се разкъсват. Следобед от запад на изток ще премине нова облачна вълна и отново ще превалява дъжд и сняг. В събота ще започне затопляне, но времето остава ветровито с повече облаци преди обед над северните райони, а следобед над южните. Валежи не се очакват. В неделя ще има повече слънце, но ще духа югозападен вятър, който ще топи снежната покривка по високите части на планините. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК