Гешев за къщата в Барселона: Не делим хората на премиер, министри, богати и бедни

Испанската прокуратура не е изискала информация по казуса, каза главният прокурор

26.02.2020 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Ще се направи пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир, съобщи главният прокурор Иван Гешев. 

В Кричим обвинител номер едно коментира и казуса с къщата в Барселона , в който испанската преса намесва името на премиера Борисов.

Испанската прокуратура не е изискала информация по казуса, станал популярен като къщата в Барселона. Това заяви Гешев и допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус. 

"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", допълни той.

Очаква се главният прокурор да започне проверката на сигнал, свързан с твърдения за скрита приватизация на "Международен панаир Пловдив.

"Ако се установят данни за извършени престъпления, ще предприемем действия, независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг", посочи още Гешев.

Междувременно поредната акция за противодействие на битовата престъпност се проведе в няколко области на страната Силистра, Разград и Пловдив. Проверки бяха извършени в селата Йоаким Груево, Три водици и Ново село, както и в градовете Стамболийски, Перущица и Кричим.

"Хората да се чувстват по-спокойни в собствените си домове. Правим всичко хората да се по-спокойни, да не им липсва половината покъщнина, убивани и запалвани в домовете им. 15 души бяха арестувани само в първите три часа на акцията", каза още Иван Гешев. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК