Времето се влошава - температурите падат, вятърът се усилва, идват валежи

В края на седмицата ще има повече слънце над страната

26.02.2020 | 07:57 Редактор: Тодор Петров

През следващите 48 часа времето ще се влошава, а температурите у нас и на Балканите ще се понижат драстично. Вятърът също ще се усилва и значителни валежи и гръмотевични бури се очакват над голямата част от полуострова . Минималните температури в населените места за тази сутрин са от 0 до 5 градуса. През деня от запад на изток ще превалява дъжд, по планините - мокър сняг. Вятърът ще бъде от запад - засилен, със скорост до 12,14м/с. Максималните температури ще достигнат до цели 18 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Според прогнозата ѝ над Черноморието преди обед ще има значителна облачност. Следобед ще завали дъжд.Температурата на въздуха ще бъде от 7 до 9 градуса. Морската вода е с температура 8-9 градуса. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. 

Необичайно високи ще са температурите почти през целия ден над Дунавската равнина и Горнотракийската низина - не е изключено да стигнат до 19-23°C. Силни пориви на вятъра ще има обаче над Северозападна България, като на места е възможно да стигнат до 80 км в час.

Над планините ще бъде ветровито, с валежи от мокър сняг, по-значителни над Рила и Пирин. По високите била и върхове вятърът ще бъде силен от северозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне -3 градуса, а на 1500 м - около 5,6. 

В петък валежите бързо ще спират и облаците над цялата страна временно ще се разкъсват. Следобед от запад на изток ще премине нова облачна вълна и отново ще превали дъжд и сняг.

В събота ще започне затопляне. Ще бъде ветровито с повече облаци преди обед над северните райони, а следобед над южните. Валежи не се очакват. В неделя ще има повече слънце. Ще духа югозападен вятър, който ще топи снежната покривка по високите части на планините. В понеделник от запад ще се заоблачи, с възможност за валежи в Южна България. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК