Над 10 души в 5 града в страната са под карантина

Засега при никого не е установен коронавирус, но е задействана рутинната процедура

25.02.2020 | 17:54 Редактор: Ралица Братанова

Над 10 души в 5 града в страната са поставени под карантина, след като са се завърнали от Италия или Китай. 

Трима са в Пловдив, двама души са изолирани в инфекциозното отделение на бургаската болница, в Хасково също са трима. Останалите са и Русе. Всички те са в добро състояние, но остават под карантина. 

В Сливен засега само под наблюдение е поставено китайско семейство, завърнало се от континентален Китай. 

Няколко души в Сливен са под карантина след завръщане от Китай. Хората нямат симптоми на коронавирус, но е задействана рутинната процедура за 14-дневна карантина. 

За момента няма нито едно лице, което да е дало положителна проба за коронавируса. Лекари напомнят, че е препоръчително да не се изследват пациенти, които не проявяват симптоми на заболяването. 

Въпросителните около разпространението от коронавируса са много. Здравни експерти успокояват, че към момента смъртността е малък процент на фона на общата заболеваемост. 

Заради разпространението на заразата медицински маски в аптеката се намират трудно. Лекари припомнят, за да има ефект от носенето им трябва ги поставяме с чисти ръце. 

Маските не могат да бъдат използвани многократно. Специалисти съветват след употреба те да бъдат изхвърляни на подходящо място като биологичен отпадък. 

Вижте още в репортажа на Милена Енчева

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК