Арестът на Цветелина Кънева предизвика трусове в управляващата коалиция

Тя е поредният представител на ВМРО с повдигнато обвинение след Петър Харалампиев и Нено Димов

25.02.2020 | 17:35 Редактор: Кристина Крумова

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за безстопанственост на директора на "Басейнова дирекция" Цветелина Кънева, която беше арестувана в понеделник. Разследващите са установили 40 случая на незаконно сондиране на вода само в Пловдивско. 

Един от тях засяга Захарния завод, в който са източени милиони литри вода, без да има монтиран водомер. Щетата възлиза на 60 хиляди лева на година. Тази сума според прокуратурата не е плащана по вина на директора на "Басейнова дирекция". От Захарния комбинат в Пловдив заявиха, че съдействат на разследващите. 

Арестът на Цветелина Кънева предизвика нов трус в управляващата коалиция. Причината е, че това е поредният представител на ВМРО с повдигнато обвинение след шефа на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и бившия екоминистър Нено Димов. Според вестник "24 часа" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е обсъдил темата с Бойко Борисов и разговорът не е бил приятен. 

"Нас ни търсят само за работа, а като трябва да си измият ръцете, коалиционните партньори са виновни. Един ластик като се опъва, опъва и се къса накрая. А като се скъса, е трудно да го вържеш", каза Каракачанов.

Темата коментира и екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро.

"Тази показност, не знам кому беше нужна, но трима директори си подадоха оставките днес", каза Димитров.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК