ВУЗФ със серия от публични лекции на водещи икономисти и експерти 

Владимир Каролев, Любомир Дацов и Константин Велев ще са първите лектори

24.02.2020 | 18:39 Редактор: Ивет Арабова
ВУЗФ със серия от публични лекции на водещи икономисти и експерти 

Серия от публични лекции на водещи икономисти и експерти организира Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Веднъж месечно те ще говорят по актуални теми пред преподаватели, студенти и гости на учебното заведение. 

Първата публична лекция ще се проведе на 27 февруари, от 14 часа, в зала 501 на ВУЗФ. Лектор ще бъде икономистът Владимир Каролев, който от декември 2019 година е гост-преподавател във ВУЗФ, а темата, по която ще говори е „Икономически и социални аспекти на приватизацията в България: митове и истина“. 

Финансистът Любомир Дацов, който е член на Фискалния съвет на България, ще представи своя поглед по актуална тема през април, а месец по-късно публична лекция ще изнесе Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“ и председател на Асоциацията на българските застрахователи. 

Темите на публичните лекции са обвързани с тематичните месеци, които ВУЗФ организира през учебната година. От февруари до юни се акцентира върху конкретно направление, в което се обучават студентите във Висшето училище по застраховане и финанси. 
Февруари е посветен на финансите, март е месецът на маркетинга, през април във фокуса е върху бизнесът, май – застраховането, а юни е посветен на предприемачеството. 

В тематичните месеци освен публични лекции с гост – лектори са предвидени и различни уъркшопи и занимания, в които могат да се включат не само студенти от ВУЗФ, но и кандидат-студенти.
 
На публичните лекциите могат да присъстват всички студенти, докторанти и преподаватели във ВУЗФ и висшите училища в България, както и всички, които се интересуват от проблемите в сферата на икономиката. Входът е свободен, а желаещите да присъстват могат да потвърдят присъствието си ТУК

ВУЗФ ще продължи със серията от публични лекции през есента. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК