Ремонтът на Борисовата градина не предвиждал ново строителство, а възстановяване

Симеон Колев: Паркът ще изглежда еднакво добре и през деня, и през нощта

21.02.2020 | 21:25 Редактор: Ивет Арабова

Граждански натиск отложи ремонта на Борисовата градина. Защо? 

"Лесно е да си цар, когато нямаш царство и не носиш отговорност. Лесно е да се излезе и да се каже, че нещо не се прави като хората, без да се предлага решение. Срещу внушенията ние предлагаме решения. Това е проект, който ще бъде полезен за софиянци", каза в студиото на "Денят ON AIR" общинският съвeтник от ГЕРБ Симеон Колев.

По думите му Борисовата градина е обект с изключително значение.

"В момента имаме един страхотен парк, но в един момент трябва да се върнем 100 години назад и да се бием за неговото развитие. Това е идеен проект, който в момента е едно заявено намерение, става въпрос за около 11 млн. лева, от който около 70 % са европейско финансиране", добави Колев.

Според него след ремонта паркът ще изглежда, както е бил през най-хубавите си години.

"Там не се предвижда ново строителство, а да се възстановят алеи, хидроизолацията на езерото с лилиите, чешмички. Идеята е Борисовата градина да заприлича на вида си от най-бляскавите си години", обясни Симеон Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че ще се сменят всички настилки. 

"Има алеи, които са правени, но никога не е правен цялостен ремонт. Всичко, което ни дразни, ще бъде ремонтирано и подменено. Ще има и ново видеонаблюдение. Борисовата градина ще бъде еднакво добре изглеждаща и през деня и през нощта", разясни Колев.

Проектът за ремонта бил отложен, но не е стопиран финално, "за да бъде по-детайлизиран и по-добре представен". 

Той изказа и мнението си и за бюджета на Столичната община.

"Бюджетът е много разумен и изпълним, той не е секси четиво, в него има много цифри. Зад тях обаче прозира политиката на общината. С всички неща, които трябва да направим за инфраструктура, образование, култура, мисля, че ще се справим", коментира още Симеон Колев.

Той заяви, че си е намерил мястото и се радва за възможността да работи със своите колеги.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК