Поредното убийство в Борисовата градина - незаснето от нито една камера

За последните 11 години още трима души загубиха живота си в парка

27.11.2019 | 18:48 Редактор: Ралица Братанова

39 камери охраняват Борисовата градина. Нито една от тях не успява да улови няколкото убийства, извършени там през последните години, включително и жестокото престъпление от 26 ноември. 

Датата е 30 септември 2008 г. Жертвата е Михаил Стоянов - 25-годишен студент по медицина. Михаил е убит след побой. Делото се точи с години. Прокуратурата работи три години по случая, а тъй като престъплението не е заснето от видеокамери на разследващите им трябват две години, за да стигнат до извършителите.

Датата е 9 юли 2011 година. Жертвата този път е 28-годишната Яна Кръстева. Яна е изнасилена и удушена. Службите намират тялото ѝ ден по- късно. Заподозрени са двама мъже, единият осъден на доживотен затвор, но присъдата му е намалена на 20 години. След този случай в парка са монтирани 30 видеокамери. 

През 2015 година на 2 юни на пейка в парка е открит 16-годишният Георги Игнатов. Убийството е извършено в 12 часа на обяд. Момчето е намушкано с нож. Камерите улавят извършителя. Месец по-късно от полицията разпространиха запис от камери на паркинг на момче, което тича. 

Близките му го разпознали, но никой не подал сигнал. Година отмина, преди да започне съдебният процес. Делото е все още на първа инстанция. 

Малко след 15:00 часа вчера мъж уби приятеля си на метри от стадион "Българска армия" За жестокото престъпление сигнал случайно подава жена. Насилникът е заловен. 

Наблюдават се възловите кръстовища и местата със сериозен пътникопоток. Невъзможно е обаче да се покрият всички обекти.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК