fallback

Ще плащат ли винетки столичани, за да отидат на работа?

Взимат решение за  Нови Искър, "Симеоновско шосе", Банкя, Владая, Панчарево и Северната скоростна тангента

19.02.2020 | 10:28 Автор: Тодор Петров

Очаква се правителството да вземе решение дали да има винетки за Нови Искър, "Симеоновско шосе", Банкя, Владая и Панчарево. Информацията, че винетки ще трябват и за Северната скоростна тангента, изкара снощи десетки жители на Нови Искър на протест. 

Недоволните блокираха движението в района. Автобусите на градския транспорт и пътниците се оказаха в капан. До напрежението се стигна, след като преди година властта обеща на жителите на населените места около София, че няма да плащат за винетки. 

10 дни преди въвеждането на тол системата стотици водачи получиха глоби заради новия метод на контрол чрез камерите. Това накара Столичната община да разпространи карта с маршрути, които предлага да бъдат изключени от винетна такса. Това обаче ще стане едва след споразумение с Пътната агенция. 

От фирма BG TOLL заявиха, че тепърва ще се договаря как проблемът да бъде решен. А дотогава шофьорите ще бъдат снимани и глобявани. Затова жителите на близките до София населени места заплашиха с нови протести и блокиране на пътища.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback