fallback

Гешев за Божков: Изненадващ арест, ще го изправим пред българския съд

Нямаме нужда да ни дават акъл, обърна се главният прокурор към политици и бизнесмени

17.02.2020 | 12:45 Автор: Тодор Петров

Изненадва ме, че Божков е бил задържан 20 дни. В тези държави е практика да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. Имаме намерение да го изправим пред българския съд.

С тези думи главният прокурор Иван Гешев коментира информацията, че бизнесменът Васил Божков е освободен от ареста в Обединените арабски емирства. Заради медийни публикации, че Божков е пуснат от ареста, посланикът ни е в Абу Даби изпратил официално запитване. Засега няма отговор от ОАЕ.

В същото време страната ни изпраща официалните документи с искането за екстрадиция на Васил Божков от ОАЕ. Документите са преведени и ще бъдат предоставени на ОАЕ по дипломатически път. Очаква се решението, което според мнозина експерти няма да бъде взето скоро.

Главният прокурор заяви още, че никой не трябва да дава акъл на прокуратурата за това какво да разследва.

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем, че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Нямаме нужда да бъдем съветвани. Прокуратурата си върши работата. Ред, справедливост и спокойствие - това правим", заяви Гешев и добави, че е важно да има наказателна отговорност.

Главният прокурор призова политиците да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизицията.

"В ниски политически игрички прокуратурата и главният прокурор няма да участват", категоричен бе Гешев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback