Облаците ще се разкъсват, температурите стигат до 10 градуса

През нощта срещу събота ще вали мокър сняг

13.02.2020 | 08:05 Редактор: Искра Ангелова

Времето се усеща доста по-студено, защото от северозапад ще проникне по-студен въздух. Минималните температури днес са от 0 до 5 градуса. 

Валежите в западните райони ще спират, а следобед облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 6 до 10 градуса. 

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, а следобед времето там ще е слънчево. Температурата на въздуха ще бъде от 10 до 11 градуса. Морската вода е с температура 5, 7 градуса. Вълнението ще бъде слабо, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В планините ще има разкъсана облачност. Вятърът ще бъде силен по високите части от северозапад до 15 метра в секунда. Температурата на височина 2500 м ще достигне -6 градуса, а на 1500 м – около +1.

В петък повече облачност с условия за превалявания от дъжд ще има над Западна България. През нощта срещу събота ще вали мокър сняг, като валежите ще достигнат до Черноморието. 

В събота ще бъде ветровито и през деня ще има повече слънце. В неделя ще бъде слънчево, вятърът ще отслабне. Дневните температури в южните райони ще достигат 10 градуса.

В понеделник ще бъде ветровито със значителна облачност и сравнително топло.

Гледайте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК