Херо Мустафа: Името на Миталов е само първото в списъка на САЩ

Борбата с корупцията е важна, подчерта американският посланик в България

10.02.2020 | 14:03 Редактор: Тодор Петров

Мерките срещу българи, замесени в корупционни схеми, от страна на Съединените щати ще продължат. Това стана ясно от думите на американския посланик у нас Херо Мустафа. Освен съдия Андон Миталов и други българи скоро ще получат ограничения за влизане в Съединените щати, уточни тя.

"Борбата с корупцията е важна. През миналата седмица САЩ издаде забрана на едно име, но няма да е последното. Нищо не е направено за една нощ, но аз вярвам, че тази красива страна има бъдеще", каза още Херо Мустафа.

Заради решението на САЩ да забраняват достъпа до страната на съдията Андон Миталов, правосъдният министър Данаил Кирилов предложи на ВСС да го освободи от поста. Сред мотивите си Кирилов посочи, че Миталов е нарушил законите, като е разрешил на бвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Владимр Путин, при положение, че има забрана за напускането на България.

От днес на посещение в България е първият зам.-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ Пол Ахърн. Той ще се срещне с представители на българското правителство. Разговорите ще се фокусират до голяма степен върху сътрудничеството в областта на борбата с прането на пари и финансирането на тероризма.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК