"Воля" ще инициира референдум за въвеждането на еврото

Според Марешки златно правило за демократичните държави е допитването до суверена

05.02.2020 | 14:27 Редактор: Ралица Братанова

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки обяви, че инициира референдум за въвеждането на еврото, за промените в изборното законодателство и за отпадъците. Създаването на Инициативен комитет за организиране на допитването стартира още днес.

Според Марешки златно правило за демократичните държави е допитването до суверена. Той обвини останалите политици, че в последните дни са се отдали на празно говорене, от което нищо не следва.
 

"Слава Богу, че поне не става много по-лошо за българските граждани. Лошото е, че не става и по-добре. В тази среда ние отново като прагматични българи, бизнесмени и политици ще се опитаме да направим нещо, което според нас е много важно за българския народ. Днес обявяваме, че ставаме ние от "Воля – Българските родолюбци" инициатори на един много важен референдум", каза Марешки.

Той е категоричен, че въпросът дали България да смени лева с еврото е важен и решението за това трябва да дойде от хората.

Освен това "Воля" смята, че гражданите трябва да се произнесат и по въпроса дали искат да се забрани на неграмотните да гласуват, както и дали смятат, че е редно да се въведе видеозаснемане на броенето на резултатите от вота.
 
"Четвъртият въпрос, той също се налага от живота - това е искат ли българските граждани нашата любима родина да бъде засипана с боклуци от целия свят", коментира още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК