Ще тестват повторно за коронавирус студентите, завърнали се от Ухан

На летищата в София и Бургас вече има термокамери

04.02.2020 | 08:25 Редактор: Ивет Арабова
Ще тестват повторно за коронавирус студентите, завърнали се от Ухан

Под карантина във ВМА остават двамата български студенти, завърнали се от Ухан. Тестът, който им беше направен за новия коронавирус, е отрицателен, така че момичето и момчето не са носители на заболяването на този етап. 

След няколко дни ще им бъде направен и повторен тест, за да се предотврати фалшив отрицателен резултат в случай, че са се заразили по време на полета до България.

Очакват се резултатите от изследванията, назначени на пациента във Варненската университетска болница, пристигнал в България от Китай. Мъжът беше със симптоми подобни на грип и беше поставен под карантина в Инфекциозната клиника. Оттам съобщиха, че 43-годишният мъж е в добро общо състояние и вече няма повишена температура, но са му назначени вирусологични изследвания в Националния център по заразни и паразитни болести. 

Общо шестима български граждани са пристигнали от Китай на Варненското летище в началото на февруари. При петима от тях не е констатирана повишена температура, затова те са изолирани в домовете си за 14 дни. До момента няма други случаи, които налагат карантина. 

На Софийското, както и на Бургаското летище вече имат термокамери, които следят състоянието на пристигащите пътници. Скоро трябва да бъде монтирана термокамера и на летището във Варна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК