От сряда идва застудяване, ще вали и сняг

Във вторник температурите ще достигнат 22 градуса

03.02.2020 | 08:19 Редактор: Ивет Арабова

Днешният ден се очаква да бъде слънчев и топъл. Максималните температури ще са от 11 до 17 градуса. Ветровито ще е преди обед, но в следобедните часове вятърът ще намалява, а заедно с него и облачността. Днес в почти цялата страна ще е в сила жълт код за силен вятър. Изключенията са областите София-град, Перник, Кюстендил и крайните южни райони. Въпреки вятъра времето остава топло с максимални температури от 11 до 17 градуса.

Краят на тези пролетни и даже летни температури се вижда. Във вторник ще духат топли югозападни ветрове с дневни температури от 15 до 20-22 градуса. Повече ще са облаците над Западна и над Северна България. През нощта срещу сряда започват валежи от дъжд, както и застудяване. Дъждът ще преминава в сняг. По-интензивни ще бъдат валежите в Дунавската равнина и над западните райони. В четвъртък ще превалява слаб сняг в Западна България. Облаците ще се разкъсват, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък след слънчево и студено утро от северозапад отново ще се заоблачи, с възможност да превали слаб сняг без количества и натрупвания.

В събота и в неделя постепенно отново ще се радваме на по-топло време, като от запад на изток ще преминават облачни вълни, но без валежи. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК