Гешев: Не може главният прокурор да бъде привикван със смс-и

Аз се срещам с обикновените хора, това е моята среда, каза още обвинител номер едно

30.01.2020 | 17:55 Редактор: Искра Ангелова

Главният прокурор Иван Гешев обясни каква е причината за прекратяване на комуникацията с президентството. Това се случи ден след като държавното обвинение разпространи записи от СРС-та, за които се смята, че са с участието на президента Румен Радев. 

Обвинител номер едно заяви, че е получил смс с покана за среща с държавния глава в от главния секретар на президентството.

"Не може главният прокурор да бъде привикван с смс-и от едно лице, вероятно същия Митко, на когото вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му", заяви Иван Гешев.

От президентството отговориха, че опитът на държавния секретар Димитър Стоянов да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното искане от прокуратурата в Конституционния съд и че от президентството научили от медиите за действията на главния прокурор. Междувременно обвинител номер едно заяви, че е получавал покани за срещи и от други лица, които също е отказал. 

"Имах обаждане и от Златев. Иска среща. Аз с такива хора не се срещам. Аз се срещам с обикновените хора, това е моята среда", каза още Гешев.

Вижте повече във видеото!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК