Очаква ни слънчев петък, температурите се покачват и през уикенда

Максималните температури ще са до 11 градуса

24.01.2020 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

Очаква ни един много слънчев петък с нетипично високи за сезона температури. Минималните за тази доста мразовита сутрин са от -7 до -2 градуса, по високите западни полета до минус 10-12. Само в низините в някои райони на страната ще се образува краткотрайна мъгла.

Ще духа слаб вятър от запад. А максималните температури в повечето населени места ще бъдат от 6 до 11 градуса, стойности с 3-4 градуса над обичайните за това време на годината. В столицата - около 9. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ситуацията е сходна – слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурата на въздуха ще бъде от 6 до 8 градуса.  А над планините денят също се очертава да бъде слънчев. 

Вятърът чувствително ще отслабне и ще бъде слаб до умерен, по най-високите части временно до засилен от запад. Температурата на 2500 м надморска височина ще достигне минус 3 градуса. На 1500 м ще бъде около 3-4 градуса.

И събота това топло за месец януари време ще продължи да ни радва, като на места в равнините температурите ще стигат цели 10 градуса. Ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсана висока облачност. В неделя ще остане все така топло. Облачността постепенно обаче ще се увеличава. 

В нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток слабо ще превали, на повече места основно в Западна и Южна България. Дневните температури слабо ще се понижат. Във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее. 

Вижте цялата прогноза във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК