Ще се радваме на пролетни температури, но остава ветровито

През уикенда ще продължава да се затопля

22.01.2020 | 08:00 Редактор: Ивет Арабова

Без съществена промяна ще бъде времето днес над страната. Минималните температури към настоящия момент варират между минус 8 по високите западни полета до 0 градуса за Черноморския район. В момента по долините на Струма и Места видимостта е намалена. 

През деня обаче времето ще бъде предимно слънчево с краткотрайни заоблачавания от средни и високи облаци. Ще духа слаб, по-късно през деня в Дунавската равнина от умерен до засилен вятър от запад-северозапад. Но над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и максималните температури ще достигат почти пролетни стойности от 9 на места до цели 14 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова. 

Утре ни очаква ветровито време. Вятърът ще бъде от умерен до засилен от северозапад, а в Добруджа и по Черноморието - от север. В тези райони вятърът ще достига скорости от 11 до 15 метра в секунда. Преди обед ще има временни заоблачавания, но още следобед облаците ще намалеят до слънчево и вятърът ще започне постепенно да отслабва. 

В петък ще бъде слънчево. Сутринта на места в низините видимостта отново ще бъде намалена, но ще започне затопляне. През уикенда повишението на температурите ще продължи. В събота преди обед в ниските места ще има отново краткотрайни мъгли, през деня слънцето ще се появи, но не за дълго. В следобедните часове ще започне ново заоблачаване. В неделя ще бъде предимно облачно. Очакват се и слаби превалявания на места в западна България. 

Вижте цялата прогноза във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК