Съдят непълнолетните по-строго след жестокото убийство на Андреа

Борисов прие почернения баща на момичето от Галиче

20.01.2020 | 12:58 Редактор: Ивет Арабова

Да се промени законът, който сега предвижда по-ниски присъди за непълнолетни убийци. За това призова на среща с премиера бащата на убитата Андреa от село Галиче. Бойко Борисов е възложил на парламентарната група на ГЕРБ възможно най-скоро да бъде подготвен такъв законов текст.

На 11 януари 18-годишното момиче беше открито мъртво в родната си къща. За жестокото престъпление е обвинен 17-годишният Аксел.

"Единственото, което е получил, е пробация и условна присъда. Ако беше наказан тогава, това нямаше да се случи", каза след срещата си с премиера Борисов бащата на Андреа Асен Руменов.

На срещата присъстваха още говорителят на главният прокурор Сийка Милева и депутатът от ГЕРБ Мануил Манев.

Борисов поиска промяна, която предвижда непълнолетни лица, извършили тежки престъпления, да бъдат съдени като пълнолетни, като се вземе предвид тяхното състояние.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че Гешев е обявил проверка на всички лица с две висящи производства и дали се спазват мерките за неотклонение, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Още една среща имаше премиерът Борисов днес. Тя бе с членове на фенклуба на "Ботев" (Пловдив). В началото на годината 28-годишният Тоско Бозаджийски беше пребит, а след това прегазен от кола в Солун, където е бил на мач на побратимения с "канарчетата" гръцки отбор "Арис".

Феновете са притеснени, че един от нападателите на Тоско е син на висш полицейски служител. Прокуратурата е поела ангажимент да се образува досъдебно производство. Борисов е разпоредил на правосъдния министър Данаил Кирилов да поиска информация от гръцкия си колега за хода на разследването.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК