Бащата на убитата Андреа: Ангелче! На никого не е направила лошо

Галиче на бунт срещу задържания Аксел, хората искат променини в Наказателния кодекс

14.01.2020 | 13:01 Редактор: Тодор Петров

Хората от село Галиче се прощават с убитата 18-годишна Андреа. Преди това те излязоха на протест след бруталното убийство на момичето. Те искат справедлива присъда за убиеца на момичето. Задържаният 17-годишен Аксел може да получи от 5 до 12 години затвор, защото е непълнолетен. 

За първи път след жестокото убийство проговори бащата на Андреа. 

"Моето дете беше ангелче. Никога на никого не е направила нищо лошо, много ме слушаше. Андреа мечтаеше да се събере с приятеля си, аз ѝ обещах да ѝ направя най-хубавия бал", сподели бащата Асен Руменов. 

Почерненият баща е категоричен, че Аксел трябва да получи доживотен затвор. Зад исканията му застанаха и жителите на Галиче. Те събират подписи за промяна на Наказателния кодекс. 

Хората в Галиче се страхуват, че след като излезе от затвора Аксел ще бъде още по-опасен и може да извърши други престъпления. Местните настояват роднините на 17-годишното момче да бъдат изселени от селото. 

Въпреки че Галиче осъмна с протест, ситуацията е спокойна, обяви кметът на селото. Схр: Страхил Стоянов, кмет на Галиче: 

"Хората са спокойни, няма напрежение. Просто хората искат да направят подписка за промяна на Наказателния кодекс", коментира той. 

Полицейскто присъствие в Галиче остава засилено, работи се и по поставянето на камери за видеонаблюдение.

Вижте още в репортажа.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК