Убиецът влязъл при Андреа през мазето, изнасилил я и я заклал

Грози го затвор от 5 до 12 години

13.01.2020 | 13:13 Редактор: Кристина Крумова

От прокуратурата дадоха информация за жестокото убийство на 18-годишната Андреа в село Галиче. Във фаталната вечер 17-годишният А. О. е видял, че лампата в дома на момичето свети и почукал на вратата. Тя не е отворила, тъй като се уплашила, че на вратата е друг криминално проявен съсед.

Убиецът е влязъл през мазето, а Андреа се успокоила, че не е въпросният криминално проявен. 17-годишният А. О. търси полов контакт с момичето, но такъв му е отказан.

Последвал е тежък удар с метален предмет, изнасилване и намушкване с нож. Причината за смъртта на Андреа е кръвозагуба, категорични са разследващите.

След убийството от полицията започнаха провеждането на спецакция в Галиче. Целта е да сe анализират всички, които са криминално проявени и да не се стига до напрежение между жителите в района.

"Съвместно с МВР да се извърши анализ на всички лица с две и повече висящи дела. Да се извърши оценка дали спазват мерките за неотклонение", заяви Иван Гешев.

Според него има сходен профил при убийствата в Галиче, в Сотиря и в Русе. Трябва да се постави акцент върху образованието, категоричен бе главният прокурор.

Близките на починалата Андреа настояват за доживотен затвор за момчето, но то може получи между 5 и 12 години, тъй като е непълнолетно.

Стана ясно още, че тежкото убийство е било извършено по време на изпитателен срок на друга присъда, която той изтърпявал. Припомняме, че младежът направи пълни самопризнания за убийството на Андреа.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

Харесайте страница ни във Facebook ТУК